Trenutno posjećujete web-mjesto Philips rasvjeta. Dostupna vam je lokalizirana verzija.
Prijedlozi

  Rasvijetlite dom

  kompaktnim fluorescentnim svjetlom

  Kompaktne fluorescentne žarulje tvrtke Philips daju ugodno i blago svjetlo koje stvara privlačnu atmosferu. Kompaktne fluorescentne žarulje imaju visoke performanse, štede energiju i dugo traju. To je najprodavanija vrsta štednih žarulja. Kompaktne fluorescentne žarulje objedinjuju energiju fluorescentne rasvjete s praktičnošću i popularnošću svjetiljki sa žarnim nitima.

   

  Kompaktne fluorescentne žarulje tvrtke Philips mogu se koristiti u većini svjetiljki namijenjenih žaruljama sa žarnim nitima, a koriste otprilike 75 % manje energije. Kompaktne fluorescentne žarulje traju šest do petnaest puta dulje (6000 – 15 000 sati). Najisplativije su i najučinkovitije u prostorima u kojima su svjetla uključena tijekom duljih razdoblja.

   

  Kompaktne fluorescentne žarulje dostupne su u oblicima i veličinama na koje ste navikli – od onih za stolne svjetiljke do onih za uvučenu rasvjetu – i to u varijantama blagog bijelog, prirodnog ili danjeg svjetla.

   

  Pogledajte sve kompaktne fluorescentne žarulje

  Povijest


  Kompaktne fluorescentne žarulje prvi su se put pojavile sredinom osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća. Njihove performanse, učinkovitost (potrošnja energije za otprilike 75 % manja nego u žarulja sa žarnom niti), cijena i vijek trajanja (traju deset puta duže) poboljšani su od devedesete godine nadalje. Kompaktne fluorescentne žarulje tvrtke Philips dobar su izbor za kućnu rasvjetu. Kompaktne fluorescentne žarulje čak se certificiraju po standardu Energy Star za energetsku učinkovitost.

   

  Funkcioniranje kompaktnih fluorescentnih žarulja

   

  Svjetlo u kompaktnim fluorescentnim žaruljama proizvodi se najprije tako da struja prolazi kroz inertni plin i tako stvara ultraljubičasto svjetlo nevidljivo ljudskom oku. Potom se nevidljivo ultraljubičasto svjetlo kroz interakciju s posebnim vrstama fosfornih premaza na unutarnjoj površini cijevi fluorescentne žarulje pretvara u korisno bijelo svjetlo. Za fluorescentne žarulje potrebno je posebno napajanje koje prolazi kroz prigušnicu kojom se kontrolira radna struja žarulje i provodi kompatibilni početni napon. Elektroničke prigušnice imaju istu funkciju kao i magnetne prigušnice, ali imaju bolje performanse od zastarjelih magnetnih proizvoda jer rade na vrlo visokoj frekvenciji kojom se istodobno smanjuju treperenje i šumovi te povećava učinkovitost. Elektroničke prigušnice jednostavnije se proizvode te omogućuju dosljedniji i učinkoviti rad svjetiljke, zatamnjivanje svjetla te umrežavanje rasvjetnih tijela za naprednu kontrolu nad rasvjetom.

   

  Zašto odabrati kompaktne fluorescentne žarulje? Objasnit ćemo vam zašto


  Uz naše štedne žarulje možete uživati u jarkom svjetlu koje vam daje energiju, a istodobno štedjeti energiju i novac. Savršene su za rasvjetu radnih soba, kućnih ureda i drugih prostorija u kojima je potrebna jaka rasvjeta, a traju do dvadeset puta dulje od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti uz do 80 % manju potrošnju energije
   

  Dostupne su u raznim oblicima i veličinama, pa ćete zasigurno pronaći žarulju koja točno odgovara vašim potrebama:
   

  • Vrlo popularne ravne žarulje savršene su za funkcijsku rasvjetu, a najčešće se koriste za zajednička rasvjetna tijela sa sjenilima u kojima žarulja nije jako vidljiva

  • Kompaktni spiralni oblik savršen je za manja rasvjetna tijela i obično vaš prvi izbor kad vam je potrebno više svjetla da biste doista rasvijetlili prostor

  • Standardni oblik žarulje najpoznatiji je oblik i najprikladniji za stvaranje ugodne atmosfere, a najčešće se koristi za stolne svjetiljke i plafonijere.


  • Ukrasni oblici (kugle, svijeće) služe za ukrasna rasvjetna tijela na kojima je žarulja vidljivija


  • Cjevaste žarulje koriste se za namjensku rasvjetu ili za osvjetljavanje velikih prostora kao što su hodnici i garaže

  Popularni proizvodi

  Pogledajte naše popularne proizvode i odaberite odgovarajuću žarulju


  Česta pitanja

   

  Želite li se dodatno informirati o kompaktnim fluorescentnim žaruljama? Informacije ćete pronaći putem pet najčešćih pitanja.

   

   

  1. Koje su prednosti kompaktne fluorescentne žarulje?

  Kompaktne fluorescentne žarulje dulje traju i troše manje električne energije od običnih žarulja sa žarnom niti. Izvrstan su odabir ako tražite jednostavan način uštede energije i smanjenja iznosa računa za električnu energiju.
   
  2. Koliko će dugo trajati?


  Kompaktne fluorescentne žarulje imaju životni vijek od 6000 do 15 000 sati upotrebe, pa ih je rijetko potrebno mijenjati. U usporedbi s time, obična žarulja sa žarnom niti obično traje do 1000 sati.

   

  Na stvarni životni vijek utječu broj uključivanja i isključivanja te okružje u kojem se žarulja koristi (iznimno hladna i iznimno topla okolina može skratiti vijek trajanja žarulje).
   

  3. Gdje koristiti ravne žarulje?

  Popularni oblik ravnih žarulja savršen je za funkcionalnu rasvjetu, a najčešće se koristi u namjenskim svjetiljkama ili za osvjetljavanje velikih prostora kao što su hodnici i garaže u kojima je sama žarulja manje vidljiva.
   
  4. Gdje koristiti spiralne žarulje?

  Kompaktni spirali oblik savršeno pristaje u manja rasvjetna tijela, a ako vam je potreban jači svjetlosni tok da biste doista osvijetlili prostor, takve su vam žarulje prvi izbor
   
  5. Kakvim su primjenama namijenjeni standardni oblik i dekorativni oblik žarulje

  Standardni oblik žarulje najuobičajeniji je oblik, a najprikladniji je za stvaranje atmosfere i ugodnog ozračja te se uglavnom koristi za stolne i stropne svjetiljke. Dostupan je i u raznim dekorativnim oblicima za ukrasna rasvjetna tijela na kojima je žarulja vidljivija.
   
  6. Što učiniti kad fluorescentna kompaktna žarulja prestane funkcionirati?

  S kompaktnim fluorescentnim žaruljama potrebno je 
  odnositi se kao s posebnim otpadom. Morate ih odnijeti u lokalno reciklažno dvorište.
   


  Potrebne informacije

   

  Zašto odabrati kompaktne fluorescentne žarulje? Objasnit ćemo vam zašto

   

   

  Štedne žarulje vrlo su ekonomičan odabir.

  Koriste do 85 % manje energije od klasičnih žarulja ……a traju i do 15 godina, pa ih je vrlo rijetko potrebno mijenjati.

  Stvaraju savršeni raspon jakog funkcijskog svjetla za prostore kao što su radne sobe... kuhinje... i dnevne sobe. No to nije sve!
   

  Štedne kompaktne fluorescentne žarulje tvrtke Philips raspoložive su u raznim oblicima i dizajnima.

  Dostupne su i u drugim bojama: od hladnih tonova danjeg svjetla koji osvježavaju prostoriju i daju joj energiju do toplih bijelih tonova za ugodnu i opuštajuću atmosferu.
   

  Ukratko:

  ako tražite jednostavan način kako uštedjeti energiju i smanjiti račune za električnu energiju, štedne žarulje izvrstan su odabir... a sad su dostupne u više oblika da biste rasvjetu i atmosferu mogli prilagoditi svojem raspoloženju.


  Portfelj integriranih kompaktnih fluorescentnih žarulja

  Potrebna vam je dodatna pomoć? Odaberite odgovarajuću žarulju

  Da biste se dodatno informirali o rasvjetnim tijelima tvrtke Philips, pogledajte naše videozapise ili kliknite ovdje
  LED žarulje

  LED žarulje

   

  Uz LED žarulje možete preobraziti životni prostor i unijeti u njega prekrasno, toplo bijelo svjetlo. U ovom vodiču pokazujemo vam neograničene mogućnosti osvjetljenja uz LED žarulje. LED žaruljama možete uštedjeti do 90 % električne energije i novac.

  Svjetlosni efekt

  Svjetlosni efekt

   

  Pogledajte na koji način premaz utječe na svjetlosni efekt i kako to iskoristiti za postizanje odgovarajuće osvjetljenja. Žarulje s mutnim staklom proizvode raspršenu svjetlost. Prozirne žarulje proizvode svjetlucavo, prirodno toplo svjetlo.

  Štedne žarulje

  Štedne žarulje

   

  Štedne žarulje, koje se nazivaju i kompaktne fluorescentne žarulje, uz manju potrošnju energije proizvode jednaku količinu svjetlosti kao klasične žarulje. Pogledajte kako pomoću štednih žarulja postići dojam i ozračje u skladu s raspoloženjem te smanjiti troškove električne energije.

   

  Halogene žarulje

  Halogene žarulje 

   

  Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Pogledajte široki raspon mogućnosti koje nude halogene žarulje uz jednaku kvalitetu toplog, svjetlucavog osvjetljenja kao i klasične žarulje. Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Štedne žarulje – kako odabrati odgovarajuću tehnologiju rasvjete.

  Pod svjetlom reflektora

  Pogledajte ostale proizvode za rasvjetu