Trenutno posjećujete web-mjesto Philips rasvjeta. Dostupna vam je lokalizirana verzija.
Prijedlozi

  Saznajte kako LED žarulje unose prirodne boje dnevnog svjetla u vaš dom

  Čisto, predivno LED svjetlo

   Kvaliteta LED rasvjete tvrtke Philips vidi se iz visokih vrijednosti uzvrata boje, što znači da boje uvijek ostaju vjerne i prirodne.

   

  Toplo, jarko svjetlo uljepšat će vaš interijer i oživjeti boje, dok dugotrajnost i izdržljivost naših žarulja znači da ćete ih rjeđe mijenjati. Iako su tradicionalnog prepoznatljivog oblika, naše žarulje razlikuju se po naprednoj LED tehnologiji koja se u njima nalazi. Ne samo da će boje ostati vjerne, nego će i svjetlosni tok ostati stabilan tijekom cijelog trajanja žarulje – to znači da ćete u toplom sjaju uživati godinama.

   

  Nastavite čitati kako biste saznali više o indeksu uzvrata boje i što to znači prilikom odabira odgovarajućeg svjetlosnog izvora za vaš dom. 

  led-cri-png

  Što je indeks uzvrata boje?

   

  Učinak svjetlosnog izvora na izgled boje izražava se indeksom uzvrata boje (CRI) na ljestvici od 0 do 100. Prirodno svjetlo na otvorenom ima CRI vrijednost 100 i koristi se kao standard za usporedbu svih drugih svjetlosnih izvora.

  led-cri-2-png

   

  CRI vrijednost LED proizvoda tvrtke Philips uvijek je viša od 80, blizu vrijednosti sunčeve svjetlosti, što znači da se boje reflektiraju vjerno i prirodno.

  Lumeni i snaga

   

  Lumeni i snaga važni su koncepti u kontekstu potrošnje energije svjetlosnog izvora. Jednostavno rečeno: LED žarulja troši daleko manje energije (vati) za stvaranje jednakog svjetlosnog toka (lumeni).

   

  Primjer: LED žarulja koristi samo 2,5 W za stvaranje svjetlosnog toka od 115 lumena, dok standardna žarulja koristi 15 W (šest puta više energije!) za stvaranje istog svjetlosnog toka.

   

  Pogledajte videozapis kako biste saznali više o vatima i lumenima ili pregledajte naše Wiki vodiče na web-stranici količina svjetla i vat i lumen.

  Vati i lumeni

  Popularne LED svjetiljke