Prijedlozi

  Dodatna obavijest o zaštiti privatnosti za korisnike proizvoda Philips Hue


  Datum posljednjeg ažuriranja: lipanj 2019.
  Vaša je privatnost važna. Pročitajte našu Obavijest o zaštiti privatnosti i saznajte kako obrađujemo osobne podatke. Obratite nam se ako imate pitanja.
  Kad vaše podatke prenosimo u inozemstvo, zaštićujemo ih nizom tehničkih, organizacijskih i pravnih mjera.
  Vaše podatke prikupljamo za vrijeme komuniciranja s vama. Podatke nam dajete prilikom registracije radi izrade računa itd., ali ih prikupljamo i automatski uz pomoć kolačića. 
  Vaše podatke čuvamo dok se ne ispuni svrha u koju smo ih prikupili. Neke ćemo podatke možda morati duže čuvati zbog zakonskih preduvjeta.
  Vaši nam podaci omogućuju da vam pružimo najbolji mogući doživljaj, od poboljšanja proizvoda do pružanja korisničkih usluga.
  Sigurnost podataka čuvamo primjenom odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera.
  Vaše ćemo podatke podijeliti u slučaju da nam to nalaže zakon, ako nam vi to dopustite ili u svrhu pružanja usluga koje ste vi zatražili. 
  Željeli bismo vas potaknuti da upravljate svojim podacima. Provjeravajte jesu li ažurni i točni. 

   

  Ovaj tekst dodatak je Obavijesti o zaštiti privatnosti za klijente, potrošače i druge pravne osobe („Obavijest”) tvrtke Signify. Kako biste razumjeli radnje povezane s prikupljanjem i obradom vaših osobnih podataka, pročitajte i Obavijest i ovaj dodatak. Ono što je sadržano u ovoj Dodatnoj obavijesti o zaštiti privatnosti vrijedit će u slučaju nepodudarnosti s tekstom Obavijesti.

   

  Kao što je opisano u Dodatnoj obavijesti o zaštiti privatnosti i našoj Obavijesti, te radnje obavljamo jer vjerujemo da one pridonose stvaranju pristupačnijeg korisničkog doživljaja prilikom upotrebe proizvoda Philips Hue, a nama omogućuju da vas bolje razumijemo i da kao tvrtka budemo učinkovitiji. Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite ostvariti svoja prava na zaštitu privatnosti, obratite nam se putem Centra za zaštitu privatnosti tvrtke Signify.

   

  Ovaj se dodatak primjenjuje ako upotrebljavate Philips Hue. Philips Hue nije samo pametna žarulja, već pametan sustav rasvjete. Sustav Philips Hue može sadržavati različite dijelove/elemente za različite funkcije. Za te različite funkcije potrebne su različite vrste obrade osobnih podataka. Pametna svjetla, Hue Bridge, pametni regulatori, Friends of Hue i druge partnerske integracije omogućit će vam da upravljate svojim doživljajem rasvjete. Naše platforme za partnerstva i Friends of Hue omogućuju vam povezivanje sustava rasvjete Philips Hue s kućnim uređajima.

   

  Tvrtka Signify prikuplja od vas osobne podatke („podaci”) izravno kroz interakciju s vama, putem naših proizvoda, putem vaše upotrebe tih proizvoda, kao i od provjerenih trećih strana. Neke od vaših podataka dobivamo od trećih strana, ovisno o mogućnostima koje ste odabrali, uključujući vaše postavke zaštite privatnosti. Od treće strane tražimo potvrdu da su podatke legalno prikupili i da ih mi imamo pravo dobiti i upotrijebiti.

   

  Prikupljeni podaci

   

  Ovisno o vašim postavkama zaštite privatnosti, proizvodima koje ste kupili ili vašoj upotrebi naših usluga, mogli bismo obrađivati ove podatke:

  Proizvodi Philips Hue:

  ·       adresa e-pošte (korisničko ime)

  ·       lozinka

  ·       jedinstveni identifikatori i konfiguracija proizvoda

  ·       podaci o upotrebi proizvoda i otkrivanju problema

  ·       odabir željenog jezika

   

  Trgovina:

  ·       ime i prezime

  ·       adresa za dostavu

  ·       adresa e-pošte

  ·       telefonski broj

  ·       podaci za naplatu

  ·       odabir željenog jezika

  ·       analiza upotrebe i otkrivanja problema

   

  Aplikacije Philips Hue:

  ·       odabir željenog jezika

  ·       analiza upotrebe i otkrivanja problema

  ·       jedinstveni identifikatori i konfiguracija proizvoda

   

  Web-mjesto Philips Hue:

  ·       odabir željenog jezika

  ·       analiza upotrebe i otkrivanja problema

   

  Ako s nama komunicirate putem servisa za društveno umrežavanje („SNS”), mogli bismo vaše osobne podatke obrađivati u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti. 

   

  Preciznije, podaci koje prikupljamo mogli bi, između ostaloga, obuhvatiti jedinstveni ID korisnika (pohranjen u kolačiću za praćenje, a može se pohraniti na našim poslužiteljima), IP adresu, povezani URL, preglednik, podatke kolačića operacijskog sustava, CSS animacije i dinamički sadržaj, posjetiteljeve klikove/dodire elemenata, promjene polja za unos (kao što su tekstna polja, CSS birač ili podaci vremenske oznake), metapodatke o elementima i sesijama, unose u polja, pogreške sustava, veličinu prozora i promjene veličine, položaj miša, snimku stanja stranice, podatak o tome je li korisnik kliknuo gumb za reprodukciju ili za pauziranje videozapisa i ostale događaje (pomicanje po stranici, fokusiranje, skrivanje stranica itd.). Takvi podaci mogu identificirati posjetitelja. Pritisak tipki ne bilježimo.

   

  Ako želite spriječiti da naša web-mjesta i aplikacije bilježe vašu aktivnost, možete to odbiti.

   

  Obrada podataka

   

  Podaci za registraciju: podaci za registraciju obuhvaćaju podatke koje dajete tvrtki Signify za vrijeme registracije ili kupnje usluga sustava rasvjete Philips Hue. Podaci za registraciju obuhvaćaju adresu e-pošte (korisnička imena), lozinku, adresu za dostavu (samo za trgovinu), kao i podatke o ukupnoj upotrebi koji se odnose na vaš račun, na primjer kontrole koje ste odabrali. Podatke o registraciji upotrebljavamo za pružanje usluga, izvršenje transakcija (samo za trgovinu), servisiranje računa, otkrivanje i sprječavanje prijevara, otkrivanje ili sprječavanje nepravilne upotrebe ili zloupotrebe vašeg računa za Philips Hue te u svrhu ispunjavanja naših zakonskih obveza.

   

  Ako se registrirate putem servisa SNS ili svoj račun poslije povežete s takvim servisom, prikupit ćemo neke vaše osobne podatke od tog servisa. Vrsta podataka koju ćemo obraditi ovisi o tome koje ste osobne podatke dali servisu (primjerice svoje ime, adresu e-pošte ili neki drugi podatak koji se javno objavili) prilikom izrade računa. Podaci koje prikupljamo od i putem SNS-a mogu ovisiti o sigurnosnim postavkama koje ste definirali na SNS-u i o dozvolama koje ste dali nama u vezi s povezivanjem računa s našim proizvodima ili uslugama s vašim računom na SNS-u.

   

  Vaša komunikacija s trećim stranama putem SNS-a ili neke slične značajke regulirana je pravilima o zaštiti privatnosti tih trećih strana i vašim ugovorom s SNS-om. Izjavljujete da imate pravo služiti se svojim SNS računom u svrhe ovdje opisane, a da pritom ne kršite bilo koje uvjete i odredbe koje reguliraju SNS.

   

  Podaci o upotrebi (analitika): kad god upotrebljavate naše proizvode i/ili usluge, mi možemo prikupiti podatke o vašoj upotrebi naših proizvoda/usluga. Mi možemo kombinirati različite izvore podataka, podatke koje prikupljamo od vas i kolačiće i slične tehnologije kad posjećujete naša web-mjesta ili upotrebljavate naše aplikacije. Ako se ti podaci kombiniraju, mogu se smatrati vašim podacima jer mogu biti s vama povezani. Primjenjujemo automatizirane alate za statističko istraživanje općih trendova koji se odnose na naše usluge, web-mjesta, aplikacije i društvene medije te na ponašanje i preferirane postavke naših klijenata i korisnika.

   

  Ostala komunikacija: mogli bismo vam se obratiti kako biste nam dali podatke o svome računu i/ili o programu Friends of Hue i drugim partnerskim uslugama. Od takvih nepromotivnih poruka ne možete odustati. Vaše registracijske podatke nećemo dijeliti s partnerom povezanim s uslugama za dom ako za to nemamo dovoljna prava.

   

  Komunikacija s korisničkom podrškom: kad komunicirate s nama radi korisničke podrške, savjetujemo vam da nam osobne podatke šaljete samo u privatnoj poruci. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo što prije odgovorili istim ili nekim drugim odgovarajućim putem.

   

  Komunikacija u svrhu izravnog marketinga: registracijske podatke koristimo za personalizaciju vašeg doživljaja na našim web-mjestima ili u aplikacijama (uključujući informacije o novim značajkama, sigurnosti i ostalim tehničkim pitanjima). Mogli bismo vam se obratiti u vezi s informacijama, proizvodima, uslugama, događajima i promocijama tvrtke Signify, kao i ostalih trećih strana, za koje na temelju vaše upotrebe naših proizvoda ili u svrhu proširenja njihovih funkcija vjerujemo da bi vam mogle koristiti. Nadalje, mogli bismo vam se obratiti kad pronađemo partnera koji ima određene usluge ili rješenja koja ispunjavaju vaše potrebe ili pak kako bismo optimizirali vašu upotrebu naših proizvoda i usluga. Ako ste naveli da želite primati personalizirane marketinške obavijesti, mogli bismo agregirati podatke iz različitih izvora (internih i vanjskih) kako bismo bolje razumjeli vaše preferirane postavke i interese i kako bismo vam mogli slati relevantnije marketinške obavijesti. Možemo vam se obratiti putem elektroničkih kanala za marketinške obavijesti ili putem nekih drugih kanala za slanje personaliziranih reklama i posebnih ponuda, primjerice putem pošte, telemarketinga ili društvenih servisa kao što su, između ostalih, LinkedIn, Instagram, Facebook (uključujući Facebook Messenger), Pinterest, YouTube, WhatsApp, Twitter ili WeChat).

   

  Te aktivnosti provodimo jer vjerujemo da je važno da razumijemo svoje klijente i da kao tvrtka budemo učinkovitiji. Isto tako vjerujemo da ćemo time dodati vrijednost našoj komunikaciji, koja će biti prilagođena vašim interesima (koje ste naveli ili koji se mogu implicitno shvatiti). Kako bismo te informacije obradili, oslanjamo se na legitiman interes kao temelj obrade. Ako vam to ne odgovara, možete u bilo kojem trenutku dati prigovor na takve aktivnosti, jednostavno, bez posljedica i slobodnim izborom. Da biste to učinili, obratite se Centru za zaštitu privatnosti tvrtke Signify.

   

  Marketinške obavijesti šaljemo vam samo s vašim prethodnim pristankom, osim ako to prema zakonu nije potrebno. Kad god pristanete na primanje marketinške obavijesti, imate u svakom trenutku apsolutno pravo povući pristanak (dati prigovor) na takve aktivnosti obrade. U našem slučaju to možete učiniti tako da kliknete poveznicu za otkazivanje pretplate u poruci e-pošte, podesite komunikacijske postavke u svom računu (ako su dostupne), promijenite postavke pametnog telefona (za mobilne automatske obavijesti) ili tako da se obratite Centru za zaštitu privatnosti tvrtke Signify. Nakon što otkažete pretplatu, i dalje ćete primati obavijesti o proizvodima i uslugama (kao što su sigurnosna ažuriranja).

   

  Tvrtka Signify zadržat će vaše podatke o registraciji onoliko dugo koliko vaš račun ili aplikacija Philips Hue budu aktivni ili koliko je potrebno za pružanje usluga.

   

  Drugi

   

  Podatke o vašoj aktivnosti u sustavu rasvjete Philips Hue mogu vidjeti pružatelji usluga treće strane ako ste svoj profil povezali sa samostalnim uslugama ili aplikacijama te treće strane. Ako odlučite svoj sustav rasvjete Philips Hue povezati s računom pružatelja usluga treće strane, mi ćemo s njima razmijeniti ograničenu količinu podataka o računu i profilu. Te usluge trećih strana nude neovisni voditelji obrade podataka i njihova upotreba podliježe relevantnim pravilima o zaštiti privatnosti. Trebali biste pozorno pregledati njihova pravila kako biste utvrdili na koji će način upotrebljavati podatke.